BEMUTATKOZÁS RENDELÉSEK LÖKÉSHULLÁM
KEZELÉS
ÍZÜLETI KENŐ
INJEKCIÓK
ÍZÜLETI PRP
(saját vér) KEZELÉS
TÁJÉKOZTATÓK EGÉSZSÉG
PÉNZTÁRAK
KAPCSOLAT
  FŐOLDAL
  01.  CSECSEMŐ CSÍPŐ
 
  02.  GYERMEK LÁB ÉS GERINC
 
  03.  TÉRDFÁJDALMAK, ARTROSZKÓPIA
 
   TÉRDPROTÉZIS
 
  05. CSÍPŐPROTÉZIS
 
  06. VÁLLFÁJDALMAK ÉS MŰTÉTE
 
  07. VÁLL INSTABILITÁS
 
  08. VÁLLPROTÉZIS
 
 

Untitled Document

Hogyan történik a csecsemők csípőszűrése?

Miért fontos a csecsemők csípő-rendellenességeinek szűrése?
Az anyaméhben a babák egy része nehezen fér el, ezért nem tud eleget mozogni. Ez is az oka lehet annak, ha nem fejlődik kellőképpen a csípője, esetleg csípőficam alakul ki.

Erre utalhat, ha a baba combjain a redők száma egymástól eltérő, vagy a csípők egyik vagy mindkét oldalon kötöttek. Ha a családban előfordult csípőficam vagy a csecsemő farfekvéses volt, nagyobb a betegség kialakulásának a kockázata.

Vannak „néma” esetek is, amikor a csípő fejletlenségét vagy ficamát szabad szemmel nem lehet megállapítani. Ezért valamennyi baba szüleinek javasoljuk, hogy gyermeküket - mielőtt betölti a hathetes kort - vigyék el ultrahangos szűrővizsgálatra is. Optimális esetben az ortopédiai szűrés és az ultrahangvizsgálat egyszerre történik meg, így nem kell a babát háromszor is utaztatni (először az ortopédiai vizsgálatra, aztán az ultrahangra, aztán a lelettel vissza az ortopédushoz.)

Az ultrahangot az édesanyák jól ismerik. Tudják róla, hogy veszélytelen és jó szakember kezében nagy segítség sok betegség kiszűrésére.

Ha a hathetes korban vagy kicsit korábban elvégzett szűrővizsgálaton orvos nem talált kóros eltérést, nincs más teendő, mint hagyni a gyermeket forogni, ülni, mászni. Semmit sem szabad erőltetni, nem kell ültetni vagy járatni őt, ő érzi, mikor végezheti biztonsággal ezeket a tevékenységeket.

Az ortopédiai vizsgálatot a mi rendelőnkben ultrahang-vizsgálat követi.

Érett (I/A típusú) csípő ultrahangképén a két piros vonal szöge (alfa) 60 fok, vagy nagyobb.

Ha az orvos csípőficamra vagy nagyfokú csípő-kötöttségre utaló jeleket talál, Pavlik-kengyelt (lásd a képen) ír fel, amelyet a babának viselnie kell. Néhány hét után az ismételt vizsgálaton az orvos az esetek nagy részében teljes gyógyulást állapít meg.Árainkról tájékoztatás a rendelő honlapján.

Bejelentkezés:

06-70/298-13-85

 


    HÍREK
 

Gyógyászok Orvosi Központ Tatabányán


4D ultrahang babamozi rendelés indult Orvosi Központunkban. Várjuk azokat a kismamákat, akik szeretnék látni, hogyan érzi magát a baba az anyaméhben.


Hogyan talál ide?

Képeket talál az új rendelőről itt.


Bejelentkezés: 70-298-13-85